Στον υπερσύνδεσμο (link), δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα esos.gr, ευχαριστήρια επιστολή του Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών, Κάθ. Α. Μητρόπουλου στους συντελεστές των μαθημάτων εμβάθυνσης που προσφέρονται στο Τμήμα μας.

Η επιστολή όπως δημοσιεύτηκε:

Μία εξαιρετικά καλή πρακτική στη διδασκαλία της Φυσικής επιστήμης εφαρμόζει από το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 το Τμήμα Φυσικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου στην Καβάλα προσφέροντας μαθήματα εμβάθυνσης, επιπλέον του τυπικού προγράμματος σπουδών, από διακεκριμένους επιστήμονες του εξωτερικού με επικεφαλής τον Ομότιμο Καθηγητή ΕΜΠ κ.Ε.Γαζή. Συμμετέχουν:

  • Θ. Αλεξόπουλος, Καθηγητής ΕΜΠ.
  • Σ. Βλάχος, Ερευνητής CERN.
  • Γ. Ιακωβίδης, Ερευνητής Brookhaven National Laboratory, ΗΠΑ.
  • Σ. Λεοντσίνης, Ερευνητής University of Zurich, Ελβετία.
  • Κ. Μέης, Καθηγητής Nat. Inst. Nuclear Sci. Tech. Saclay, Γαλλία.
  • Κ. Ντέκας, Ερευνητής University of California Irvine, ΗΠΑ.

Η πρωτοβουλία του Τμήματος πέραν του διεθνούς χαρακτήρα που έχει είναι εξόχως καινοτομική όσο και απαιτητική, διότι δεν περιορίζεται σε αυτοτελείς διαλέξεις αλλά σε συστηματική διδασκαλία, γεγονός που δεσμεύει και μάλιστα χωρίς αμοιβή τους συμμετέχοντες επιστήμονες για μεγάλο χρονικό διάστημα, παρά το ήδη βεβαρημένο πρόγραμμά τους. Τα μαθήματα εμβάθυνσης διενεργούνται σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Παρασκευή από τις 3-6μμ, και αφορούν σημαντικές ενότητες της Φυσικής επιστήμης όπως: ο ηλεκτρομαγνητισμός, η κβαντομηχανική, η ατομική και μοριακή Φυσική.

Η Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος ευχαριστεί τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας για την ανιδιοτελή προσφορά τους.

Με εκτίμηση,

Καθ. Αθ. Μητρόπουλος Κοσμήτορας Σχολής Θετικών Επιστημών Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος