Την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022 και ώρα 18:00, το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο σε συνεργασία με την Καλλιόπη Δασύρα, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Αστροφυσικής, Αστρονομίας, Μηχανικής του Ε.Κ.Π.Α., διοργανώνει webcast με θέμα το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb.

Κύριος ομιλητής θα είναι ο Πολυχρόνης Πατάπης, ερευνητής του Πανεπιστημίου ETH Zurich, η έρευνα του οποίου κινείται γύρω από το ΜΙRI, που αποτελεί ένα από τα όργανα του James Webb Space Telescope.

Η διαδικτυακή συνάντηση είναι ελεύθερα προσβάσιμη σε όλες και όλους.Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας υπολογιστής ή ένα τάμπλετ ή ένα κινητό και πρόσβαση στο διαδίκτυο. Αν όλα αυτά σας φαίνονται εξαιρετικά ενδιαφέροντα, μπορείτε:

  • Να κάνετε την εγγραφή σας στο webcast του Ιδρύματος Ευγενίδου εδώ.

ή

  • Να την παρακολουθήσετε στο κανάλι του Ιδρύματος Ευγενίδου στο YouTube εδώ.

Επί τη ευκαιρία της ανακοίνωσης αυτής, υπενθυμίζεται ότι η ομάδα φίλων Αστροφυσικής του Τμήματος πρόκειται να κάνει μια συνάντηση σήμερα 16/3/22 και ώρα 18:00 στην αίθουσα των ΣΑΕ.

Κατά την σημερινή συνάντηση θα γίνει μια ομιλία με θέμα τους εξωπλανήτες, και προς το τέλος της θα συζητήσουμε για κάποια θέματα που αφορούν τα επόμενα βήματα που μπορούμε να ακολουθήσουμε σαν ομάδα και στα οποία θα μπορεί να εμπλακεί κάθε ενδιαφερόμενος.

Η προσέλευση θα είναι φυσικά ελεύθερη και δεν υπάρχουν απαιτούμενες γνώσεις ή ενέργειες για την παρακολούθηση και συμμετοχή στην ομάδα.

Για επόμενες ανακοινώσεις συναντήσεων μπορείτε να εγγραφείτε στο eclass της ομάδας: https://exams.emt.ihu.gr/courses/PHYSICS225/